Eerste foto’s bouw Lagerwey Climbing Crane

Op dit moment worden de onderdelen van de Lagerwey Climbing Crane gebouwd bij ruim 30 verschillende toeleveranciers. Van de mast en de giek zijn nu de eerste foto’s beschikbaar.

De mast bestaat uit een onder- midden- en een topstuk. Het onderstuk en middenstuk zijn de delen waar de ‘cilinders’ aan bevestigd zijn waarmee geklommen wordt. Het bovenste deel omvat de mastkop waarop de giek bevestigd wordt en draait.

Topstuk mast

 

Onderstuk mast

De giek van de Crane bestaat uit drie delen. Het giekdeel op de foto ligt klaar om gelast te worden. De twee andere giekdelen volgen snel. Vervolgens gaan de onderdelen naar de spuiter

Giek

De vervolgplanning is dat alle onderdelen (bijna 700 stuks) van de Climbing Crane half maart bij de productielocatie van Lagerwey in Wekerom geleverd worden. Lagerwey zal de Crane daar gaan opbouwen. Vervolgens zullen alle onderdelen hydraulisch en voor wat betreft de besturing getest gaan worden.