Lagerwey door Rosatom geselecteerd als technologie partner

Lagerwey kondigt met trots aan dat het geselecteerd is door Rosatom als technologie partner. Uit in totaal 21 partijen die interesse hebben getoond, is Lagerwey uit een shortlist van drie overgebleven partijen gekozen.

Dit bevestigt de mondiale potentie van Lagerwey’s  direct drive technologie. Het onderstreept ook het “voordeel door eenvoud” dat zich vertaald heeft in een kosteneffectief en robuust assortiment van grote 2 tot 5 MW windturbines.

“We zijn gecommitteerd om Rosatom te helpen bij het realiseren van de eis voor 65% lokaal geproduceerde onderdelen en de constructie van 610 megawatt windcapaciteit in Rusland in de komende jaren” – aldus de CEO van Lagerwey, Huib Morelisse.

Beide partijen zullen de details van de transactie op korte termijn nader uitwerken.