Eerst fundering windpark Netterden

De eerst van zes funderingen voor windpark Netterden is afgelopen week gestort. De fundering werd aangebracht door Reef-Infra BV, in opdracht van Lagerwey en de civiele opdrachtnemer KSD. De overige 5 funderingen volgen de komende weken.

Om de funderingen goed uit te laten harden worden ze direct na de stort toegedekt. De sterkteontwikkeling wordt via metingen gevolgd en zal bereikt worden na circa 45 dagen. Nadat de fundering is uitgehard volgt in april het assembleren van de torens en de levering van de bladen. De turbines zullen in mei opgebouwd worden.

Windpark Netterden (bestaande uit 6 Lagerwey 2 MW windturbines, met elk een rotordiameter van 82 meter en een hubhoogte van 100 meter) gaat vanaf juni dit jaar voor ongeveer 7.200 huishoudens stroom opwekken. Het windpark is een initiatief van BAM Bouw en Techniek, YARD ENERGY en de gemeenten Montferland  en de Oude IJsselstreek.