Lagerwey levert windmolens voor windpark Nijmegen-Betuwe

Maandag 14 december 2015 tekenden windturbine fabrikant Lagerwey en Stichting Wiek-II het definitieve contract voor de levering van 4 windturbines van elk 2.5 MW voor windpark Nijmegen-Betuwe. De bouw start in april en de eerste windenergie zal september 2016 geproduceerd worden.

Aart van de Pol tekende het contract namens Lagerwey. Ben Dankbaar (voorzitter WindpowerNijmegen) Pim de Ridder en Volkert Vintges (beiden van stichting Wiek-II) zetten namens Windpark Nijmegen-Betuwe BV hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Duurzame energie voor 7.000 huishoudens
De Ridder is blij met de keuze voor de Gelderse windmolenbouwer. “Lagerwey is een goede partner voor Windpark Nijmegen-Betuwe. De turbines passen perfect op de beoogde locatie en we verwachten dat de machines aanzienlijk gaan bijdragen aan de energietransitie van Nijmegen. Samen zijn vier van deze molens goed voor het elektriciteitsgebruik van zo’n 7.000 huishoudens.”

Op basis van uitgebreide criteria is besloten dat Lagerwey de molens gaat leveren. Lagerwey toonde zich bereid om mee te investeren in de voorbereidingskosten van het windpark. Bovendien wil Lagerwey actief meehelpen om plannen voor een Groene Centrale (een zonneweide met aansluiting op het warmtenet) te realiseren.

Details van de windmolens
Type: Lagerwey L100-2.5 MW
Soort: Direct drive-turbine (zonder tandwielkast)
Masthoogte: 99 meter
Rotordiameter: 100 meter
Vermogen: 2,5 MW (opgesteld vermogen van het totale windpark: 10 MW)
Energie voor: ruim 7.000 huishoudens

Eerder dit jaar maakte het Nijmeegse TV-programma 024Onderneemt opnames bij Lagerwey. Neem een kijkje in de fabriek.

Meer info over windpark Nijmegen-Betuwe.