Twee nieuwe L100-2.5MW turbines op 99m en 135m ashoogte in Finland produceren nu energie.

Lagerwey heeft de Sysituuli Oy en Tuuliveikot Oy projecten afgerond voor 2 afzonderlijke Finse bedrijven. De twee ‘state of the art’ windturbines zijn turnkey opgeleverd.

De nieuwe turbines, gefinancierd door de lokale bank EPOP (Etelä-pohjanmaan Osuuspankki), zijn geïnstalleerd in dezelfde regio waar Lagerwey haar eerste Finse turbine heeft geplaatst.

Lagerwey was verantwoordelijk voor de aflevering, installatie en inbedrijfstelling van de turbines en, voor een van de turbines, ook voor de fundering, toegangswegen en bekabeling. Een complete turnkey oplevering.

Het kostte Lagerwey slechts 2 weken tijd, van aankomst ter plaatse tot de productie van energie, om het Sysituuli Oy project te realiseren.

Voor de hoge toren heeft Lagerwey haar Modular Steel Tower (MST) gebruikt, zodat de L100-2.5W turbine een adembenemende ashoogte van 185m weet te bereiken. Hierdoor vangt de turbine beduidend meer wind en de rotor wordt in stabielere windlagen gebracht in dit boomrijke gebied. Deze toren met ashoogte is zeer geschikt voor de projecten in het Finse klimaat met haar bescheiden windcondities.
Lagerwey is er in geslaagd om een toren te ontwikkelen die zo kosteneffectief is dat het andere projectontwikkelaars het veel sneller zullen overwegen dan voorheen. Momenteel zijn de meeste andere hoge toren oplossingen te duur.