Eerste Lagerwey 2,5MW Windturbine voor Turkije

Lagerwey heeft recent een overeenkomst gesloten voor de aflevering van twee Lagerwey L100-2.5MW turbines met een 99 meter ashoogte voor een windrijke site in het Noordwesten van Turkije, dichtbij de Bulgaarse grens.

De overeenkomst omvat ook de optie voor uitbreiding van dit kleine windmolenpark naar 6 turbines. De elektrische infrastructuur en civiele werken zullen voltooid worden door de projecteigenaren. Lagerwey zal haar turbines leveren inclusief transport en installatie met een all-inclusive service contract dat wij “Lagerwey Turbine Care (LTC) noemen. Lagerwey streeft ernaar de turbines draaiend te hebben in maart 2016.

Ard de Poot, Sales Director bij Lagerwey zegt:

“We zijn blij dat we eindelijk onze ‘state of the art’windturbines kunnen tonen aan de veelbelovende Turkse markt.

Wij geloven dat de Turkse markt een van de meest veelbelovende markten is in de nabije toekomst omdat de energiebehoefte er in hoog tempo toeneemt, de economie er ‘booming’ is en het verlangen naar lokale producten (gemaakt  in Turkije) groot is,. Ditit heeft zijn wortels in de Turkse manier van denken; de eigen markt beschermen door onnodige import van energie en -productiete voorkomen.