Lagerwey L100 turbine in Lelystad geïnstalleerd

Lagerwey heeft onlangs de grootste turbine, van het nieuwste type platform L100-NL met een rotor diameter van 100 meter en een ashoogte van 99 meter, geïnstalleerd in Lelystad. Voor meer informatie verwijzen we u naar het persbericht van januari van dit jaar waarin de overeenkomst met de eigenaren van dit 6MW windmolenpark werd aangekondigd.

Binnen drie dagen (drie weken voor op schema) was de mechanische voltooiing van de turbine afgerond en kon de 750t kraan het terrein  weer verlaten. Onze ingenieurs achterlatend om de turbine in bedrijf te stellen. Zij  loopt nu soepel en vangt haar eerste wind, precies op tijd voor het windrijke seizoen.

De oprichting van de  tweede turbine op dit terrein staat op de planning voor half februari van 2014 en deze zal de Lagerwey Modular Steel tower (MST) gebruiken met een  respectabele ashoogte van 136 meter. Deze zal daarmee de hoogste turbine van Flevoland zijn en mogelijk van heel Nederland.

Wim Robbertsen, Project Manager van Lagerwey zegt:

“Een goede voorbereiding op kantoor en ter plaatse, goed vakmanschap in de Lagerwey fabriek en een uitstekend productontwerp hebben uiteindelijk geresulteerd in een succesvolle oplevering van de eerste L100 op deze plek. Tevreden klanten en tevreden sub-contracters, partners en medewerkers leiden tot ambassadeurschap, de beste reclame is voor ons het gesproken woord van de direct betrokkenen. Wederom een goede referentie voor Lagerwey, nog velen te gaan!”