Lagerwey gaat twee units L100 turbines bouwen op 99m en 135m ashoogte

Lagerwey heeft recent een overeenkomst gesloten met zes individuele eigenaren voor de turnkey levering van twee ‘state-of-the-art’ windturbines in Lelystad.

Henk Lagerwey :

“Lagerwey is tevreden dat de klanten hebben gekozen voor ons kwaliteitsproduct, gebaseerd op de nieuwste generatie windturbine technologie, wat resulteert in fors hogere verdiensten voor de eindgebruiker. Waar Lagerwey het meest tevreden mee is, is dat de klanten Lagerwey gekozen hebben vanwege haar ervaring in de windsector, die resulteerde in een streven naar een robuuste turbine met een aanzienlijk hogere betrouwbaarheid. De nieuwe turbines, gefinancierd door de Rabobank, zullen geïnstalleerd worden in de nabijheid van Lagerwey ‘s  twee bestaande test turbines, de L93-2.6MW met 90 meter ashoogte, die vorig jaar januari geïnstalleerd zijn en sindsdien zeer goed draaien en een beschikbaarheid van 99% overtreffen. Dat prestatieniveau is misschien wel het meest overtuigende argument voor deze lokale ondernemers, die de turbines vanuit hun achtertuin kunnen zien, om Lagerwey de order te gunnen.

Lagerwey is verantwoordelijk voor de aflevering, het optrekken en inbedrijfstelling van de turbines, als ook voor de funderingen, toegangswegen en bekabeling. Daarmee een complete turnkey levering verzorgend waarbij alles in een hand blijft.

Lagerwey gebruikt haar Modulat Steel Tower (MST) voor dit project, om zo de moderne machines van de L100 tot een hoogte van 135m te brengen. Zo kan beduidend meer wind gevangen worden en de turbine wordt daarmee de hoogste windturbine van Flevoland en wellicht Nederland. Het stalen omhulsing is geschikt voor projecten in gebieden met bescheiden windcondities en/of bebossing. Lagerwey is in staat geweest om een toren te ontwikkelen die uiteindelijk zo kosteneffectief is dat het projectontwikkelaars zal motiveren om deze turbine sneller te overwegen dan voorheen. Omdat de meeste hoge turbines simpelweg te duur zijn.